ANNONS:

 
Polistidningen nummer 5, delas ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Tack till polisen
på Classic Car Week

Publicerad 2006-09-06

Insänt Classic Car Week är en gammelbilsträff som hålls i Rättvik varje sommar sedan starten 1992. Det är dagliga evenemang för hela familjen, till exempel damrally, lastbilsrally, cruising, traktorpulling, drive-in-bio, mopedrally, cykelrally, veteranmarknad med mera.

De olika evenemangen lockar dagligen flera tiotusentals besökare och tusentals bilar. Främst på cruisingkvällen då publiktillströmningen är mycket stor och över 4000 cruisingbilar.

När så många personer och bilar samlas på en liten ort som Rättvik, blir ordningsfrågan en av de viktigaste uppgifterna att lösa. De senaste åren har ”busets” antal ökat och för att bibehålla karaktären av en familjeträff med gammelbilar, har vi som arrangörer insett att vi behöver hjälp av polisen.

Under hösten 2005 inleddes därför ett närmare samarbete med kommun, länsstyrelse, landsting, räddningstjänst och polis.

Till årets Classic Car Week fick vi därför hjälp av en poliskommendering, som gjorde sin närvaro påtagligt synlig i och omkring Rättvik. Varje kväll och natt arbetade ca 30 poliser samtidigt. Våra besökare och gäster har under hela veckan påtalat hur tacksamma de är över polisens närvaro.

Vi som arrangörer vill också framföra vårt stora tack till alla de poliser som i år hjälpte oss att göra Classic Car Week till det familjearrangemang vi alla vill att det ska vara och vi hoppas att ni känner för att komma tillbaka nästa år.

Classic Car Weeks styrelse