ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nr 1/2019 kommer runt 8 februari.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 

Ordförandeord

Dags för en blocköver-
skridande polispolitik
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Fler brott i Haparanda

Publicerad 2007-01-18

Aktuellt Haparanda växer så det knakar efter Ikea-etableringen. Fortfarande är det dock svårt att locka poliser till orten, men ledningen ser ljust på framtiden – trots att arbetsbördan vuxit.

Den 15 november förra året öppnade Ikea sitt omtalade varuhus som beräknas dra miljontals årliga besökare till Haparanda. Glädjeruset över nya jobb och uppmärksamhet präglar lokalsamhället, samtidigt som polisen noterar att antalet brott ökar.

– Krogarnas öppettider har förlängts till tre och det är vi inte vana vid. Rent krasst har antalet ärenden blivit fler och vi försöker bättra på bemanningen, säger närpolischefen Johannes Jägare.

Han understryker dock att det rör sig om positiva problem, även om polisen får mer att göra. På sikt tror Johannes Jägare att Haparandapolisens ständiga dilemma – att locka aspiranterna att stanna – kommer att lösas genom Ikea-boomen. Tidigare har medflyttandeproblematiken, att hitta ett arbete till den inflyttande polisens partner, satt käppar i hjulen. Nu tror optimisterna att varhusetableringen blir den katalysator som många väntat på. Redan har fyra nyblivna poliser med rötterna i Haparanda bestämt sig för att stanna kvar.

– Unga kollegor vill att det ska vara liv och rörelse och det börjar vi få här, intygar Johannes Jägare.