ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Stockholm satsar på 45+

Publicerad 2007-11-28

Aktuellt Erfarna kvinnor är en viktig resurs för polisen, tycker Stockholms länspolismästare Carin Götblad. Därför ska 16 kvinnor över 45 år få gå en utbildning som gör dem bättre förberedda och mer motiverade att söka chefstjänster.

Utbildningen, som kallas ”45+” kommer att hållas under våren och ska ske parallellt med kvinnornas ordinarie jobb. Några moment som ingår är självkännedom, konflikthantering och coachning. Varje deltagare kommer också att få en egen mentor.

– Det är många kvinnor över 45 som är både erfarna och kunniga och vill göra något nytt. Men de tror inte att de kan. De är så självkritiska och därför behöver de en extra knuff, det är därför vi gör den här satsningen nu, säger länspolismästare Carin Götblad.

Men det handlar inte om någon gräddfil in till chefsjobben, det finns inga gratisplatser, framhåller Carin Götblad. Efter att utbildningen är klar måste kvinnorna själva söka sig till chefspositioner. De 16 som får gå utbildningen jobbar idag på olika ställen i myndigheten och väljs ut genom intervjuer.

Målet med satsningen är att det ska finnas minst 25 procent kvinnor på ledningsfunktioner hos polisen i Stockholm i slutet av 2009. Idag är siffran ungefär 20 procent.