ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Brokig skara sökande till rikspolischefsjobb

Publicerad 2008-01-30

Aktuellt Ett samtal med regeringskansliet visar att det finns ett visst intresse för jobbet som rikspolischef. I skrivande stund har sju ansökningar inkommit – samtliga med manliga avsändare.

Bland de sökande finns:


  •  Polisinspektör född på 1940-talet med en 40-årig karriär som polis bakom sig. Erfarenhet av fotpatrullering, radiobilstjänst, arbete som yttre befäl och vakthavande. Dessutom gedigna meriter som idrottsledare.

  •  En 30-årig man med tysk polisutbildning som värdesätter ärlighet, disciplin och ordning har anmält sitt intresse för tjänsten.

  •  Konsult med erfarenhet från det privata näringslivet. Varken polis, politiker eller byråkrat men bra på att upprätta verksamhetsmål.

  •  Pensionär nästan utan lik i garderoben (bara två betalda fortkörningar). Moderata lönekrav på 50 000 kr/månaden och fria hemresor. 

  •  Det enda kända namnet bland de sökande är juridikprofessorn Dennis Töllborg. Med hänvisning till Gun Hellsvik och Dan Eliasson konstaterar Töllborg att han själv väl uppfyller de krav som kan ställas på en generaldirektör.