Polistidningen nr 6 delas ut runt 7 december. Nästa nummer kommer 9 februari 2018. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

Poliser protesterade i Madrid

Publicerad 2008-12-09

Aktuellt 20.000 poliser krävde fackliga rättigheter och rättvis behandling av fackliga företrädare i en demonstration i Madrid i mitten av oktober. Lillemor Melin Sving från Polisförbundet var där som representant för Eurocop.

De spanska polisfacken protesterade mot att inrikesministern har begränsat de fackliga rättigheterna för poliser. Den hårdföra politiken startade när löneförhandlingarna bröt samman. Då blev det inte längre tillåtet för poliser att arbeta fackligt på arbetstid. Enskilda poliser som har protesterat mot inskränkningarna har blivit straffade för det. Samtidigt vägrar inrikesministern att återvända till förhandlingsbordet.

Det europeiska polisfacket, Eurocop, har reagerat kraftigt på den spanska regeringens hållning. Lillemor Melin Sving, som sitter i styrelsen för Eurocop, höll ett tal inför de rekordmånga demonstranterna.

– Vi är här för att kräva att ni ska få det ni har rätt till enligt lagen. Det vi kräver är inte något anmärkningsvärt, vi vill bara insistera på rätten att ha en annan åsikt, sa Lillemor Melin Sving.