ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nr 1/2019 kommer runt 8 februari.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 

Ordförandeord

Dags för en blocköver-
skridande polispolitik
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Tufft för Londonpolisen inför G20-möte i april

Publicerad 2009-02-23

Aktuellt Redan organiseras demonstrationer via Internet

Den 2 april kommer världens 20 största ekonomier med USA i spetsen att hålla sitt G20-möte i London. Mötet väntas dra åt tumskruvarna på världens finansmarknader och införa en lång rad regleringar för banker, finansinstitut och fonder. Inte minst väntas hårda nedslag mot olika skatteparadis runt om i världen.

För Metropolitanpolisen i London väntar emellertid mer påtagliga risker. Redan har ett antal webbsidor i världen börjat uppmana aktivister att komma till London för att demonstrera mot västvärldens ledare. Superintendent David Hartshorn, chef för Metropolitanpolisens avdelning för allmän ordning , säger att han har stora farhågor för det kommande mötet.

– G20-mötet har på webbsidorna utropats som ”höjdpunkten på en lång, het sommar av raseri och upplopp”. Vi ser hur folk på ett välorganiserat sätt mobiliseras till demonstrationerna via Internet. Jag befarar att det kan bli stora problem, berättar David Hartshorn.

Londonmötet blir första tillfället då USA:s nye president Barack Obama besöker Europa och bara det faktumet gör att Londonpolisen befarar extra stora problem med demonstrationer som kan urarta till upplopp.

Bill Erlandsson