ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Trafikpolisen i Borås riskerar att försvinna

Publicerad 2009-04-08

Aktuellt På tio år har antalet trafikpoliser i Borås minskat till hälften och nu finns det risk att de helt försvinner. I en ny utredning diskuterar man att flytta verksamheten till Göteborg och i så fall blir Borås helt utan trafikpoliser.

En huvudanledning till flytten skulle vara att det är svårt att rekrytera nya trafikpoliser till Borås. För närvarande arbetar bara nio trafikpoliser i yttre tjänst, varav ett par jobbar deltid och några är över 60 år.

– Jag vet faktiskt inte varför det är svårt att rekrytera. Det kanske inte är inne att vara trafikpolis, säger Bengt Karlsson, chef för trafikpolisen i Västra Götaland.

Trots att nedläggning är ett alternativ som utreds anser många vid polisen i Borås att det är ett dåligt alternativ.

Fordonskontrollerna av den tunga trafiken skulle bli lidande och trafikbevakningen öster om Borås riskerar att helt försvinna.

– Borås är en stor stad och här behövs en trafikpolisavdelning, säger Krister Carlsson, utredare vid trafikpolisen i Borås.

Carina Eliasson