ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 delas ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Till minne av
ombudsmannen Sven Wihlborg

Publicerad 2009-05-18

Insänt Ombudsman Sven Wihlborg har avlidit i en ålder av 68 år. Hans närmaste är hustrun Marie och barnen Lena och Åke med familjer. Sven började som polis i Stockholm den 15 augusti 1962. Han blev Polisen trogen i olika funktioner till sin pensionering. Under flera år var han ansvarig för rekrytering och introduktion av nya poliser i Stockholm. Han arbetade också under många år på Tekniska roteln. Hans noggrannhet och exakthet gjorde honom till en duktig polistekniker. Att vara noggrann och exakt var en del av hans person.

1982 lämnade Sven Stockholmspolisen för att som ombudsman på Polisförbundet arbeta med polisens skyddsfrågor och stödja enskilda poliser som skadats i tjänsten. Svens stöd och hjälp till drabbade var enastående. Hans engagemang för den svaga individen var alltid stort. Sven var en ombudsmannakollega med stort hjärta – ett hjärta som han använde för andra väldigt mycket.

Efter pensioneringen från Polisförbundet år 2000 jobbade Sven som uppskattad guide på Polismuseet. Han personifierade där den gammeldags trygga och ståtliga polisen i uniform med kask. Samtidigt – men med glimten i ögat – menade han ”att allt var inte bättre förr”.

Han har också aktivt medverkat till det nya Polismuseet på Djurgården.

Sven var en föreningsmänniska och som en sådan aktiv och noggrann. Han var under många år aktiv i 1940-års män och sekreterare i Polisveteranerna i Stockholms län för att nämna några av alla hans aktiviteter.

Vi hade velat se Sven få uppleva många fler stunder med sina fritidsaktiviteter tillsammans med Marie, barn och barnbarn och inte minst som aktiv i Polisveteranerna i Stockholms län.

Ivar Eriksson och Christer Spjut