ANNONS:

 

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 2. Den delas ut i april till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

I kriser står poliskåren för trygghet

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polisen får nya miljarder

Publicerad 2009-09-08

Aktuellt Regeringen satsar fyra nya miljarder på rättsväsendet. Pengarna ska bland annat gå till att anställa de nya poliser som har utbildats. Beskedet välkomnas av Polisförbundet.

För polisens del innebär satsningen att det blir ytterligare 780 miljoner kronor i år och för nästa år kommer budgeten att ökas med 1,1 miljarder. I och med det kommer man att ha råd att anställa de nya poliser som har utbildats och löftet om 20 000 poliser 2010 uppfylls.

Jag är glad att regeringen skjuter till dessa pengar, säger Jan Karlsen, Polisförbundets ordförande. Utan detta tillskott hade polisen stått inför stora problem att klara verksamheten den närmaste tiden. Nu gäller det att man också ser på den långsiktiga ekonomiska utvecklingen så att vi kan behålla en hög operativ förmåga.

Regeringen betonar att det är meningen att pengarna ska gå till att öka både antalet och andelen poliser i yttre tjänst. Man strävar efter att andelen uppklarade brott ska öka genom att polisens kapacitet förbättras. Dessutom behövs pengarna för att finansiera satsningen mot den grova organiserade brottsligheten. Regeringen nämner också en förstärkning av arbetet mot ungdomsbrottsligheten.