ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Chefer ska lyfta egna frågor

Publicerad 2009-12-14

Aktuellt Cheferna måste bli bättre på att föra fram viktiga frågor som berör dem själva. Till exempel genom att skriva motioner till Polisförbundets representantskap. Det kom chefssektionerna fram till vid sin årliga träff som ägde rum i november.

– Vid representantskapet i höstas fanns det bara en motion som handlade om chefsfrågor. Det vill vi förbättra, för om det inte motioneras om vår situation så blir inte våra frågor synliga, säger Lennart Hornemark, från chefssektionen i Skåne.

En fråga som cheferna tycker är särskilt viktig är arbetsmiljön. Många kläms mellan hårda krav och bristande resurser. Nu har chefssektionerna bildat en mindre arbetsgrupp som ska kunna driva prioriterade frågor mer aktivt.

Idag finns det chefssektioner i Stockholm, Västra Götaland, Skåne och Norrbotten. Men ambitionen är att det ska bildas fler.

– I små myndigheter har man kanske inte så många chefskollegor. Då är det extra viktigt att i alla fall ha ett personalombud som kan vara en aktiv part och arbeta med chefsfrågorna, säger Lennart Hornemark.