ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Ohälsa på grund av chefen?

Publicerad 2009-12-17

Insänt ”Jag glad att jag fått leva tills jag är 70 år och fått lära känna mina underbara barnbarn”

Just nu kan man läsa artiklar i tidningar och på text-tv om att ”chefen kan göra Dig sjuk”. Det är en Anna Nyberg vid Karolinska institutet som gjort en undersökning om stressrelaterade hjärtinfarkter. Möjligen är detta en för het fråga att debattera, men jag tror att många polismän drabbades under 1990-talet när hetsjakten var som störst på oliktänkande poliser. Vid den stora omorganisationen från små myndigheter till länsmyndigheter drabbades Strängnäs, Nyköping och Katrineholm, när allt centraliserades till Eskilstuna. Den som hade en avvikande åsikt och inte var optimist, utan befarade att det bara skulle bli sämre straffades med omplaceringar och lönerna blev lägre i förhållande till de som bara höll med.

Chefer hämtade ur poliskåren och tillsattes med en målsättning att till varje pris tysta kritiken.

Jag drabbades själv av två hjärtinfarkter, men lyckades 2002 krångla mig bort från anställningen genom förtida pensionsuttag och får numera leva på existensminimum.

Trots detta är jag glad att jag fått leva tills jag är 70 år och fått lära känna mina underbara barnbarn. Jag vet att många andra blev drabbade och att de lever med skuldkänslan att sjukdomen var självförvållad.

Göte Andersson, polis 1962 -2002