ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Rikskrimchef på nytt jobb

Publicerad 2010-04-14

Aktuellt Rikskriminalchefen Therese Mattsson blir ny chef över regeringens kansli för krishantering.

Therese Mattsson lämnar jobbet som chef för rikskriminalpolisen, en tjänst som hon haft sedan 2004. Istället blir Mattsson chef för regeringens kansli för krishantering. Hon ska bland annat samordna och utveckla regeringskansliets interna krishantering.

Mattssons närmaste chef blir statsministerns statssekreterare och hon tillträder tjänsten den 1 juni 2010.

Varför ska du byta jobb?

– Jag blev headhuntad till den här tjänsten – och det tycker jag var väldigt roligt, efter så många år inom Polisen. Och mitt förordnande på Rikskrim går ut i höst efter sex år. Det hade kunnat bli förlängt med ytterligare tre år. Jag har haft det roligaste jobbet inom Polisen och jag visste ju redan från början att någon gång skulle förordnandet gå ut.

Vad innebär din nya roll?

– Jag kommer att vara chef för regeringens kriskansli, med 40 medarbetare. Kansliet har bevakning dygnet runt av händelser över hela världen. Det kommer att vara dagliga möten med statsministerns statssekreterare och direktkontakt med statsministern vid kriser. Kansliet kom till efter tsunamin när det blev tydligt att Sverige inte kunde hantera en stor katastrof.

Vilken nytta kommer du att ha av din poliserfarenhet?

– Polisverksamhet sker ju i realtid. Jag är van vid att fatta snabba beslut och att hantera både små och stora kriser. Man måste alltid vara beredd på att det värsta inträffar. Jag var ny som chef för Rikskrim när tsunamikatastrofen skedde och lärde mig oerhört mycket av det. Jag är en av de få på den här nivån inom Polisen som har den erfarenheten, så det är något jag absolut kommer att ha nytta av.

Det här är inte något polisjobb – hur känns det?

– Efter 21 år inom Polisen är det klart att jag har separationsångest!