ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polisens framtid ska utredas

Publicerad 2010-07-08

Aktuellt Polisens organisation måste förändras för att bli mer effektiv. Det anser regeringen och tillsätter därför en utredning som ska presentera ett förslag senast i mars 2012.

Meningen är att utredningen ska analysera hur polisens nuvarande organisation är ett hinder för de krav som regeringen ställer på bland annat högre kvalité och förbättrade resultat i verksamheten. Om det visar sig att den nuvarande organisationen är ett hinder så vill regeringen ha ett fullständigt förslag till ny organisation för polisen.

– Jag tycker att det är bra att man gör en ordentlig organisationsgenomlysning och att man gör den parlamentarisk och låter alla tycka till, så att vi en gång för alla får slut på alla dessa ständiga diskussioner om hur polisen ska vara organiserad, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Regeringen vill också ha förslag på bland annat hur ansvar och befogenheter i styrningen av polisens verksamhet kan bli tydligare.

Direktiven till utredningen finns här: http://regeringen.se/sb/d/12657/a/149513