ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Brottsskadelagen synas

Publicerad 2010-09-18

Aktuellt Borde Brottsoffermyndigheten få mindre att säga till om när det gäller skadestånd?
Det hör till frågeställningarna när brottsskadelagen nu ska utredas, enligt ett färskt regeringsbeslut.

Offer för bland annat våldsbrott kan vända sig till Brottsoffermyndigheten om de inte fått ut tilldömt skadestånd av förövaren. Men i dagsläget kan myndigheten göra en annan bedömning av skadeståndet än domstolen.

”I vissa fall har det uppfattas som stötande … Utredaren ska överväga om det finns skäl att begränsa Brottsoffermyndighetens möjligheter att göra självständiga bedömningar” står det i pressmeddelandet från Justitiedepartementet.

Knappt var tredje polis som vänt sig till Brottsoffermyndigheten för att få ut tilldömd kränkningsersättning fick i slutänden ut pengarna, enligt en enkätundersökning som Polisförbundet lät genomföra 2008.

Senast den 30 april 2012 ska utredningen redovisas.