ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Stora nedskärningar i Frankrikes poliskår

Publicerad 2010-10-14

Aktuellt Under de senaste tre åren har antalet poliser i Frankrike minskat med 9 000 personer, och minskningen ska fortsätta i ökad takt under 2011.

Regeringen lovar samtidigt nya krafttag mot kriminaliteten, men säger att detta blir möjligt tack vare omorganisationer och på grund av att tiotusentals övervakningskameror ska installeras runt om i landet.

Minskningen av personal sker framförallt genom att man bara återbesätter varannan tjänst, som blir ledig efter pensionsavgångar. Regeln gäller nu för hela den offentliga sektorn.

– Men vi trodde att vi skulle undantas. Vi får ju ständigt nya och fler uppdrag. Trots tuffa arbetsförhållanden har många av oss låga inkomster. Ingångslönen för en polis ute på fältet är runt 15 000 kronor före skatt. Missnöjet breder ut sig, säger Philippe Capon, generalsekreterare för ett av de större polisfacken, UNSA Police.

Han beklagar också att polisen i alltför stor utsträckning just nu hamnar i blickfånget på grund av olika löften från statsledningen.

– Vad vi främst behöver i dag är arbetsro.

 

Anna Trenning-Himmelsbach