ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Säpo byter arbetssätt

Publicerad 2010-11-24

Aktuellt Vid årsskiftet sjösätter Säpo en ny organisation, som ska jobba på ett helt annat sätt än tidigare. Som en del i detta har 12 chefer rekryterats, såväl externt som internt.

Det omfattande förändringsarbetet inleddes 1 januari 2009, enligt Per Dahlquist, ordförande för Polisförbundet inom Rikspolisen.
Säpo går nu från en traditionell, hierarkisk organisation med enheter för olika verksamheter. I stället ska man jobba mer processinriktat, med inhämtning, bearbetning, analys och åtgärd.

– Rent generellt är vi i facket positiva till förändringsarbetet och utvecklingen av organisationen, säger Per Dahlquist till Polistidningen.

Säpo har cirka 1 000 anställda varav ungefär hälften är poliser. Lejonparten är placerade i Stockholm. Per Dahlqvist berättar att omorganisationen sker i nära samarbete med medarbetare inom Säpo och dess fackliga organisationer, där även Saco och ST ingår.