ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Säpo byter arbetssätt

Publicerad 2010-11-24

Aktuellt Vid årsskiftet sjösätter Säpo en ny organisation, som ska jobba på ett helt annat sätt än tidigare. Som en del i detta har 12 chefer rekryterats, såväl externt som internt.

Det omfattande förändringsarbetet inleddes 1 januari 2009, enligt Per Dahlquist, ordförande för Polisförbundet inom Rikspolisen.
Säpo går nu från en traditionell, hierarkisk organisation med enheter för olika verksamheter. I stället ska man jobba mer processinriktat, med inhämtning, bearbetning, analys och åtgärd.

– Rent generellt är vi i facket positiva till förändringsarbetet och utvecklingen av organisationen, säger Per Dahlquist till Polistidningen.

Säpo har cirka 1 000 anställda varav ungefär hälften är poliser. Lejonparten är placerade i Stockholm. Per Dahlqvist berättar att omorganisationen sker i nära samarbete med medarbetare inom Säpo och dess fackliga organisationer, där även Saco och ST ingår.