ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Tolv provanställda poliser

Publicerad 2010-11-14

Aktuellt När den senaste kullen polisaspiranter var färdiga att anställas i somras blev tolv av dem provanställda som polisassistenter. Det motsvarar ungefär 1,5 procent av de drygt 800 aspiranterna.

Tidigare tillsvidareanställdes poliserna regelmässigt efter aspiranttjänstgöringen. Men förra året började Rikspolisstyrelsen rekommendera polismyndigheterna att alla istället skulle provanställas, för att pröva dem ytterligare i rollen som poliser. Polisförbundet reagerade och efter förhandlingar kom man överens med RPS. Överenskommelsen innebär bland annat att: Arbetsgivaren redan under aspiranttiden ska testa den enskildas förmåga och inte provanställa hela grupper av poliser.