ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

Sex liv i fara vid självmordsförsök

Publicerad 2010-12-07

Aktuellt Tre poliser hamnade i en extremt svår sits i samband med ett självmordsförsök vid Borlänge resecentrum i slutet av november.

En självmordsbenägen man låg då på ett tak, ovanför tågrälsen och järnvägens högspänningsledning, enligt tillbudsrapporten. Mannens flickvän och far hade också tagit sig dit och höll fast mannen. Poliserna ringde länskommunikationscentralen och sade åt dem att stoppa tågen, innan de själva tog sig över ett staket för att hindra mannen från att hoppa.

Enligt tillbudsrapporten fick inte poliserna den hjälp de behövde, då kommunikationen med LKC brast, bland annat på grund av dålig hörbarhet i Rakel. Mannen var bitvis våldsam, och det fanns en akut risk för att någon eller några av de sex inblandade skulle ramla ner på spåret.

Det dröjde innan räddningstjänsten kom till platsen och de vägrade enligt uppgift då att utföra något arbete innan strömmen stängts av. Det gjorde att väntan på taket blev än längre.
”Alla på LKC ska ha Rakelutbildning om detta ska vara i drift” föreslår en av de inblandade poliserna i sin rapport.