ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Åter ovisst för blivande aspiranter

Publicerad 2011-03-02

Aktuellt Just nu studerar 315 personer fjärde terminen på landets polishögskolor. Men när de går ut i juni finns bara 303 aspirantplatser lediga. Och de ska räcka även till dem som sökt aspirantplats efter ett uppehåll.

‒ Studenterna ringer till oss och är oroliga. Det är klart att situationen är pressande för dem, säger Pa Foon, studerandeombudsman på Polisförbundet.
Polistidningen har tidigare skrivit om att det i höstas saknades aspirantplatser för ett tjugotal studenter till våren 2011, men att de till slut blev erbjudna platser.

Nu riskerar samma sak att hända igen för de studenter som tar examen i juni. Och den här gången är det inte säkert att RPS ordnar fler platser.
‒ Det finns inte någon platsgaranti direkt efter utbildning, men målet är att de som har examen ska kunna slutföra sin utbildning i närtid. Men vi kan ännu inte säga hur många som faktiskt tar examen i juni, säger Stefan Sterner, strateg på RPS.

Polisförbundet menar dock att RPS måste ta sitt ansvar. Ombudsmännen har under besök på skolorna blivit kontaktade av lärare som upplever att många studenter mår dåligt av ovissheten.
‒ Vi vill att RPS tar ett helhetsgrepp i frågan, säger Pa Foon.

Susanne Eriksson