ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Åter ovisst för blivande aspiranter

Publicerad 2011-03-02

Aktuellt Just nu studerar 315 personer fjärde terminen på landets polishögskolor. Men när de går ut i juni finns bara 303 aspirantplatser lediga. Och de ska räcka även till dem som sökt aspirantplats efter ett uppehåll.

‒ Studenterna ringer till oss och är oroliga. Det är klart att situationen är pressande för dem, säger Pa Foon, studerandeombudsman på Polisförbundet.
Polistidningen har tidigare skrivit om att det i höstas saknades aspirantplatser för ett tjugotal studenter till våren 2011, men att de till slut blev erbjudna platser.

Nu riskerar samma sak att hända igen för de studenter som tar examen i juni. Och den här gången är det inte säkert att RPS ordnar fler platser.
‒ Det finns inte någon platsgaranti direkt efter utbildning, men målet är att de som har examen ska kunna slutföra sin utbildning i närtid. Men vi kan ännu inte säga hur många som faktiskt tar examen i juni, säger Stefan Sterner, strateg på RPS.

Polisförbundet menar dock att RPS måste ta sitt ansvar. Ombudsmännen har under besök på skolorna blivit kontaktade av lärare som upplever att många studenter mår dåligt av ovissheten.
‒ Vi vill att RPS tar ett helhetsgrepp i frågan, säger Pa Foon.

Susanne Eriksson