ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Många frågor kvar på förhandlingsbordet

Publicerad 2011-03-31

Aktuellt Trots att Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen har förhandlat sedan i mitten av november verkar inte något nytt avtal vara inom räckhåll. Det finns fortfarande flera viktiga frågor kvar att lösa.

Innan facket och RPS har förhandlat klart, kan inga löneförhandlingar påbörjas i landets polismyndigheter. En av anledningarna till att det tagit lång tid är att parterna stod mycket långt från varandra i inledningsskedet. Sedan har förhandlingarna framför allt handlat om två huvudlinjer: arbetstider och löner.
– Vi är i ett skede där vi å ena sidan granskar förslag till texter i förhandlingsprotokollet när det gäller vissa frågor, där vi är ganska överens. Men å andra sidan står vi fortfarande väldigt långt från varandra när det gäller andra frågor, exempelvis arbetstider och ingångslön, säger Jan Wallin, förhandlingschef på Polisförbundet.

Här är några av frågorna som fortfarande är uppe på förhandlingsbordet.