ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Många frågor kvar på förhandlingsbordet

Publicerad 2011-03-31

Aktuellt Trots att Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen har förhandlat sedan i mitten av november verkar inte något nytt avtal vara inom räckhåll. Det finns fortfarande flera viktiga frågor kvar att lösa.

Innan facket och RPS har förhandlat klart, kan inga löneförhandlingar påbörjas i landets polismyndigheter. En av anledningarna till att det tagit lång tid är att parterna stod mycket långt från varandra i inledningsskedet. Sedan har förhandlingarna framför allt handlat om två huvudlinjer: arbetstider och löner.
– Vi är i ett skede där vi å ena sidan granskar förslag till texter i förhandlingsprotokollet när det gäller vissa frågor, där vi är ganska överens. Men å andra sidan står vi fortfarande väldigt långt från varandra när det gäller andra frågor, exempelvis arbetstider och ingångslön, säger Jan Wallin, förhandlingschef på Polisförbundet.

Här är några av frågorna som fortfarande är uppe på förhandlingsbordet.