ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Stora nedskärningar drabbar Europas poliser

Publicerad 2011-03-18

Aktuellt I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.

I Danmark har 300 poliser tvingats sluta, i Lettland stängs polisutbildningen och i Storbritannien har polisen ålagts stora sparkrav för att hjälpa upp landets krisiga ekonomi. Ett annat exempel är Irland, där poliserna har fått lönerna sänkta med runt tusen kronor i veckan – efter skatt – sedan 2008.
– Nu har regeringen sagt att antalet poliser måste minska med 1500 till slutet av nästa år. Och det är bara 800 som går i pension…, säger John Redmond, vice generalsekreterare för det irländska polisfacket AGSI, till Polistidningen.