ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Stora nedskärningar drabbar Europas poliser

Publicerad 2011-03-18

Aktuellt I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.

I Danmark har 300 poliser tvingats sluta, i Lettland stängs polisutbildningen och i Storbritannien har polisen ålagts stora sparkrav för att hjälpa upp landets krisiga ekonomi. Ett annat exempel är Irland, där poliserna har fått lönerna sänkta med runt tusen kronor i veckan – efter skatt – sedan 2008.
– Nu har regeringen sagt att antalet poliser måste minska med 1500 till slutet av nästa år. Och det är bara 800 som går i pension…, säger John Redmond, vice generalsekreterare för det irländska polisfacket AGSI, till Polistidningen.