ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Glad sommar till er alla!

Publicerad 2011-08-10

Redaktörens rader Man skulle kunna tro att vi har fastnat i tillbakablickar. I förra numret skrev vi om Göteborgskravallerna 2001, jag vill passa på att tacka för den återkoppling vi fått på det som skrevs. Det är många som fortfarande bär med sig starka minnen av det som hände då.

I julinumret har vi bland annat en artikel om terrorattackerna mot World Trade Center i New York. Fortfarande tio år efter dåden har de poliser som deltog i räddningsarbetet svårt att tala om förödelsen, då 60 av deras kollegor miste livet och hundratals skadades. De skador som fortfarande sitter i är depressioner, posttraumatisk stress samt hud- och luftrörsproblem. Dessutom har somliga skuldkänslor över att de själva överlevde när deras vänner och kollegor dog.

Men allt är inte elände! Jag har noterat att piketen i Stockholm just har anställt tre kvinnor. Det är en företeelse som inte är så vanlig. Med några få undantag är dessa poliser pionjärkvinnor inom piketen. Ett av dessa undantag är Lena Matthijs, som var piketpolis i Malmö redan på 1900-talet … När Polistidningen mötte henne i Göteborg berättade hon både om hur det känns att vara den enda kvinnan i en klassiskt manlig värld och om sin nyutkomna deckare.

Jag önskar er alla en ljuvligt varm och härlig sommar!