ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 delas ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Segwaytest på Södermalm

Publicerad 2011-08-26

Aktuellt I somras testade två ordningspoliser på Södermalm så kallade Segways* under två arbetspass.  Vad har det lett till, Peter Ågren?

– Jag har skrivit en förstudierapport som facket nu har på sitt bord. Det vi noterat är att de ger större synlighet än när man går och gör det lättare att täcka ett större område. De är lite spektakulära, vilket gör att man får kontakt med folk, men de passar inte en fredagskväll på Medborgarplatsen.

Är det inte bättre att cykla?
– Cyklar är bra, men man får inte cykla på trottoarer och gångbanor. Sedan kan det vara väldigt svettigt att cykla. Fotpatrullering är också bra, men nu med all tung utrustning får många problem med fötter, knän och ryggar.

Ser du några orosmoln?
– Det finns en risk att det bara blir en fluga. Lite så var det med cyklarna, först var det ballt, sedan tyckte många att det bara var bökigt. De som testade Segway fick också känningar i ryggen, så det är inget man gör hela dagar, det heller. För att kunna införa något sådant här behöver det hela även undersökas i ett längre perspektiv.

*Segways är tvåhjuliga eldrivna fordon som man åker på stående och som styrs med kroppstyngden.