ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Söker jobb i protest
mot låga löner

Publicerad 2011-08-31

Aktuellt Minst 300 stockholmspoliser tågar tillsammans till arbetsförmedlingen den 5 oktober, för att söka nya jobb. Detta som en manifestation mot arbetsvillkoren, berättar initiativtagaren Johan Svanestrand.

Idén kläcktes av en kollega vid fikabordet. I somras tog Johan Svanestrand, ordningspolis på Södermalm, tag i saken och startade Facebookgruppen ”No more peanuts!”.
– Jag har koll på att det bara är poliser med. I dagsläget är drygt 2 500 kollegor inbjudna. Över 300 har sagt att de ska delta, säger Johan Svanestrand i augusti.

Han är styrelseledamot i Polisföreningen Birger jarl. Den här aktionen gör han dock helt privat, understryker han. Protesten gäller både arbetsvillkoren och löneläget för poliser – i hela Sverige.
–  Det är dags att gräva ner stridsyxan sinsemellan och lyfta alla löner till en rimlig nivå, säger han.
Enligt Johan Svanestrand överväger kollegor i andra delar av landet att också dra igång jobbsökar-aktioner.

Stefan Eklund, ordförande för Polisförbundet i Stockholms län och ledamot i förbundsstyrelsen, kan inte ställa sig bakom en sådan här manifestation.
–         Men jag har stor förståelse för den frustration de känner och de har ju sin fulla frihet att göra en sådan här sak, säger han.