ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

”Vi måste säkra löneutvecklingen”

Publicerad 2011-10-10

Aktuellt Mats Jonsson, förhandlingsansvarig i förbundsområde Uppsala, sitter med i referensgruppen till det lönepolitiska programmet, som hade sitt första möte i början av oktober.

 Vad är gruppens uppgift?
– Vi ska vara med och forma förbundets framtida lönepolitik. Det är högt i tak i gruppen, där både stora och små städer och de förhandlingsansvariga på Polisförbundet finns med.

 Vad hoppas du ska komma ut av arbetet?
– Att vi kan enas och på ett tydligt sätt formulera vart vi vill nå. Det får inte bli för allmänt och övergripande som ”lika lön för lika arbete”. Jag hoppas att vi ska få fram en produkt som, när den når medlemmarna, ska vara begriplig och konkret.

Vilka farhågor har du?
– Vi står inför en framtid där många som i dag tjänar lite mer går i pension, samtidigt som vi har många nya. Jag är rädd att arbetsgivaren ska utnyttja det så att vi går mot att bli ett låglöneyrke. Vi måste arbeta för att få en säkrad löneutveckling i yrket.