ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Mats Kemi knep Robinsonstayetten

Publicerad 2011-11-10

Aktuellt I juni kom Mats Kemi hem från Robinsonäventyret i den Filippinska övärlden. Först nu, när  TV4 sänt det sista programmet, kan han glädjas öppet åt att han vann finalen.
– Det kändes helt obeskrivligt, berättar Mats Kemi för Polistidningen.

Mats Kemi Robinsondeltagare 2011

Foto: Tomas Ohlsson

Den som följt programmet har sett hur Mats Kemi gick ner i vikt de sex veckor som inspelningarna pågick. Mot slutet vägde han 17 kilo mindre än när han for. Av tv-bilderna att döma var han då något av en skugga av sitt forna jag.
-De klipper lite hur som helst. Men det var en oerhört jobbig resa och sedan en rätt speciell känsla att vara kvar och inse att fasen, jag har ju kanske möjlighet att vinna, säger Mats Kemi, som till vardags jobbar på Norrmalmspolisen.

Ett av de sista mometen i Robinson var att tillbringa en natt i en kista.
– Som tur var har jag praktiserat lite mental träning, sade Mats Kemi i programmet.
Kanske var det därför han behöll lugnet i den påföljande tävlingen, något som ledde till att han erövrade en av de tre finalplatserna. 

På Robinsons 42:a dag kom den slutliga tävlingen. Mats Kemi tog sig snabbast i mål, där han hyllades av de övriga deltagarna.

Förutom äran och den 60 centimeter höga Robinsonstatyetten vann Mats Kemi en halv miljon kronor – pengar han får i december.
– Men jag ska inte göra något speciellt med dem, utan bara låta dem gå till vardagskonsumtion. Det är väl inte helt fel? säger han till Polistidningen.

Läs mer om Mats Kemis Robinsonresa här.