ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Säpos omdaning i kritiskt skede

Publicerad 2011-11-02

Aktuellt Kortintervjun… med Pelle Dahlquist, ordförande för Polisförbundets medlemmar inom Säkerhetspolisen, som organiserat om och bytt arbetssätt.

Hur går det?
– Arbetssättet sjösattes 1 mars, men det har inte satt sig än. Bland annat har det varit svårt att bemanna programgrupperna, som jobbar i projektform. Det är framförallt på underrättelsesidan det är brist på handläggare.

Är det folk som har slutat?
– Fler än vanligt, men personalomsättningen brukar vara mycket låg. Det är bland annat ett antal erfarna poliser inom kontraspionaget som slutat. Några har tappat sugen – det är rätt turbulent när man gör en så här stor förändring. Samtidigt har vi rekryterat 40-50 medarbetare under våren.

Vad händer nu?
– Jag tror fortfarande på det här, men vi är i ett kritiskt skede. Fyra arbetsgrupper ska ta fram förslag till justeringar av arbetssättet
till den 30 november. Efter sommaren blev det klart att vi får ett tillskott i
budgeten, samtidigt som vår förestående flytt kräver resurser. Många poliser jobbar inom personskyddet, som fungerar bra. Men från fackligt håll vill vi att man genomför en medarbetarundersökning för hela Säkerhetspolisen, för att fånga upp hur folk mår.