ANNONS:

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Nästa nummer når brevlådorna runt 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

”Utbildningsreform
har fastnat hos Ask”

Publicerad 2011-12-20

Aktuellt En majoritet av ledamöterna i justitieutskottet och utbildningsutskottet är mer eller mindre positiva till att göra polisutbildningen akademisk inom ramen för högskolan.

Bara en helt emot

29 av 34 tillfrågade utskotts-ledamöter svarade på enkäten.

Huvudfrågan löd: ”Anser du att polisutbildningen i framtiden bör vara en akademisk utbildning inom ramen för högskolan?”

14 st svarade ja, absolut

6 st ja, troligen

1 svarade nej, troligen inte

1 nej, absolut inte

7 svarade vet ej/tveksam

Detta enligt en enkät som Polisförbundet och Örebro universitet låtit genomföra under hösten. Där framgår samtidigt att samtliga moderater som har svarat är osäkra på eller tveksamma till en akademisering av polisutbildningen.
– Polisyrket och brottsligheten ser helt annorlunda ut i dag jämfört med för bara tio år sedan, och behovet av att arbeta effektivt och evidensbaserat ökar hela tiden. Därför måste Sverige – precis som andra länder – reformera polisutbildningen. Dessvärre tycks ärendet ha fastnat hos justitieminister Beatrice Ask, uppger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande, i en kommentar.