ANNONS:

 
Polistidningen nummer 4, med Django på omslaget, delades ut runt 7 september. Nummer 5 kommer cirka 19 oktober. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Ingen ska behöva tystna på grund av rädsla"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

”Utbildningsreform
har fastnat hos Ask”

Publicerad 2011-12-20

Aktuellt En majoritet av ledamöterna i justitieutskottet och utbildningsutskottet är mer eller mindre positiva till att göra polisutbildningen akademisk inom ramen för högskolan.

Bara en helt emot

29 av 34 tillfrågade utskotts-ledamöter svarade på enkäten.

Huvudfrågan löd: ”Anser du att polisutbildningen i framtiden bör vara en akademisk utbildning inom ramen för högskolan?”

14 st svarade ja, absolut

6 st ja, troligen

1 svarade nej, troligen inte

1 nej, absolut inte

7 svarade vet ej/tveksam

Detta enligt en enkät som Polisförbundet och Örebro universitet låtit genomföra under hösten. Där framgår samtidigt att samtliga moderater som har svarat är osäkra på eller tveksamma till en akademisering av polisutbildningen.
– Polisyrket och brottsligheten ser helt annorlunda ut i dag jämfört med för bara tio år sedan, och behovet av att arbeta effektivt och evidensbaserat ökar hela tiden. Därför måste Sverige – precis som andra länder – reformera polisutbildningen. Dessvärre tycks ärendet ha fastnat hos justitieminister Beatrice Ask, uppger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande, i en kommentar.