ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Krav på modernare regleringsbrev

Publicerad 2012-01-18

Aktuellt Brottsoffer, den grova brottsligheten och internationella insatser lyfts fram i regleringsbrevet för Polisen 2012. Samtidigt vill Polisförbundet att regeringens sätt att styra polisverksamheten ska moderniseras.

 Polisen ska bekämpa ungdomskriminalitet och grov organiserad brottslighet med tidiga åtgärder och Rikspolisstyrelsen (RPS) ska redovisa vad som görs. Det är en del av innehållet i regleringsbrevet 2012 – regeringens direktiv om budgetansvar, inriktning och resultat.

Dessutom måste RPS i framtiden följa upp de insatser som görs för brottsoffer under 2012 och 2013. RPS får även i uppdrag att samarbeta med andra myndigheter, till exempel Kriminalvården, för att ta fram en handlingsplan angående internationella biståndsfinansierade insatser. 

Enligt Polisförbundet är det dags att se över formerna för regeringens nuvarande styrning av polisen. I ett remissvar föreslår förbundet att polisen tillsammans med regeringen ska analysera om den nuvarande styrningen är ett hinder för hög kvalitet och kostnadseffektivitet. Därefter presenteras förslaget att flera myndigheter borde formulera gemensamma strategiska mål.

– Enligt vår mening är det dags för en modernisering av det här systemet. Vissa delar är bra, men helheten känns gammalmodig, säger Göran Malmborg, ombudsman på Polisförbundet.