ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Polisförbundets förhandlingschef lämnar sitt uppdrag

Publicerad 2012-01-09

Aktuellt Polisförbundets förhandlingschef Jan Wallin lämnar sin tjänst på egen begäran. Han slutar den sista januari efter att ha arbetat på förbundet i åtta år.

– Det här är den bästa lösningen för båda parter, kommenterar Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Jan Wallin håller med och betonar att han är nöjd med de konkreta resultat som har uppnåtts på förhandlingsområdet under den tid han har varit förhandlingschef. Han nämner exempelvis möjligheten för poliser att gå i pension vid 61 års ålder.

Polisförbundet och Jan Wallin, som är 58 år, har kommit överens om en avtalslösning, som bland annat innebär att han får två årslöner och avsättningar till pension. Avtalet är i övrigt belagt med sekretess.

Enligt Lena Nitz kommer processen att rekrytera en ny förhandlingschef att påbörjas snarast.  Under tiden går Bengt Sundberg, som har varit ombudsman på Polisförbundet sedan1989, insom tillförordnad förhandlingschef.

Vad Jan Wallin ska göra när han slutar på Polisförbundet är inte klart.

– Jag kommer att ägna den närmaste tiden åt att fundera på vad jag ska göra i framtiden, förutom att umgås med familjen, säger han tillPolistidningen.