ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Götblads efterträdare utsedd

Publicerad 2012-03-15

Aktuellt Regeringen har nu utsett Mats Löfving till ny länspolismästare i Stockholm och på Gotland efter Carin Götblad.

Polismyndigheten
i Stockholms län

Stockholmspolisen har cirka 7200 anställda.

Carin Götblad har lett myndigheten sedan 2003. Hon efterträdde då Gunno Gunnmo, som lämnade sin post på grund av en konflikt med den dåvarande rikspolischefen Sten Heckscher.

 

Löfving är sedan 2004 länspolismästare i Östergötland. För tre år sedan utsågs han till länspolismästare i Västra Götaland, men meddelade någon vecka efter utnämnandet att han ändå stannar kvar i Östergötland.
– Det blev uppenbart för mig och min familj att vi inte skulle klara av att med kort varsel flytta till Västra Götaland, sade Mats Löfving då, enligt Corren.se.

Nu var han en av de sökande till tjänsten som Carin Götblads efterträdare, som högst ansvarig för Sveriges största polismyndighet. Mats Löfving är utbildad polis samt tingsmeriterad jurist. Han har haft en rad chefsbefattningar, framförallt i Östergötland. Han har även gjort stabstjänstgöring vid Rikspolisstyrelsens verksledning. 1999-2001 var Mats Löfving ämnessakkunnig, ämnesråd och biträdande enhetschef vid polisenheten på Justitiedepartementet, allt enligt regeringen.se.