ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Hårt att sluta utan tack

Publicerad 2012-03-27

Insänt Att debattera en pensionsavgång är enligt min uppfattning en viktig sakfråga. Arbetsgivaren har ett stort ansvar för hur en arbetstagare mår när denne för sista gången lämnar sin arbetsplats. Att som i mitt fall ”glömma bort” eller ”det blev ett misstag” visar hur en arbetsgivare kan se på sin avtackningsuppgift.

Min tillvaro hos Ekobrottsmyndigheten (EBM) hade under den sista tiden utvecklats till en bedrövlig situation. Jag mådde inte bra utan befann mig i ett utsatt läge. Trots det fortsatte jag att lojalt utföra mina arbetsuppgifter till och med den sista arbetsminuten.

Jag tackade nej till en avtackning från EBM. En sådan skulle inte kännas rätt. Enligt min uppfattning var det ju EBM som, genom en högt uppsatt polischef, genom ett för mig mycket olyckligt beslut, hade orsakat den uppkomna situationen.
Därför skulle en enkel avtackning ifrån Polismyndigheten i Blekinge bli mycket viktig. Då skulle i alla fall något positivt ske i den dystra tillvaro som uppstått. När avtackningen uteblev tog jag det hårt.

En arbetsgivare bör kunna inse vilka skador denne kan ställa till med. Man talar offentligt om värdegrund. Kanske att arbetsgivare (polischefer) behöver kurser för sin egen del i ämnet värdegrund.
Tilläggas kan att mina arbetskamrater inom EBM, chefsåklagare, administrativ personal, ekonomer och poliser i Karlskrona, Kristianstad och Malmö förtjänar mycket högt betyg. Bland annat har många av dem uppvisat ett gott kamratskap.

Klas-Håkan Petersson
Hässleholm