ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Omvälvande tid
för Polisförbundet

Publicerad 2012-03-30

Aktuellt Den största förändringen för svensk polis sedan förstatligandet 1965. Så kan man också beskriva den omorganisation som nu föreslås. Och det påverkar även Polisförbundet.

”Det är annars min största farhåga i det här stora förändringsarbetet. Att man inte känner att man är delaktig.”

– Först och främst kommer det förstås att kräva en massa facklig tid, kraft och engagemang. Vi har redan en arbetsgrupp och ett samarbete med de andra facken inom polisen, men det arbetet kommer att intensifieras nu. När vi sedan går in i genomförandefasen kommer det att krävas ännu större insatser, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
Polisförbundet är också en av alla parter som ska få tycka till om utredningens förslag i ett remissvar.
– I det arbetet kopplar vi även in huvudskyddsombuden och fackliga representanter på alla nivåer, ända ut på arbetsplatserna, för att få en så bred förankring som möjligt.

Lena Nitz vill gärna lyfta fram hur viktigt det är att de anställda – och förbundets medlemmar – får känna att de är delaktiga i de beslut som nu kommer att fattas.
– Det är annars min största farhåga i det här stora förändringsarbetet. Att man inte känner att man är delaktig. Vi vill ju också naturligtvis att verksamheten ska bli så bra som möjligt, och då är personalfrågorna centrala. Och det ställer i sin tur stora krav på ledarskapet, det får verkligen inte vara lågt i tak.

När polismyndigheterna slås samman och förändras så kommer det även att ställas nya krav på Polisförbundet.
– Vårt förbund följer ju organisationens struktur. Så med stor sannolikhet kommer vi att förändras i linje med det. Men mer än så vet vi inte i dag.