ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nummer 3 delades ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Vågar inte bli intervjuade

Publicerad 2012-03-26

Redaktörens rader Det får bli tredje gången gillt. Polistidningens formgivare Ali Moosavian var för andra året i rad nominerad till ett fint pris i en tävling för fackförbundstidningar. Men, precis som förra året, gick första priset till Ola Carlson från tidningen Ingenjören. Välförtjänt, men det är klart att vi hade blivit extra glada om Ali vunnit!  

”Jag vill gärna skriva om deras situation, men det är ingen som vågar ställa upp på en intervju.”

Att fira sina framgångar är ett råd jag fått på en utbildning en gång. Och det är något jag försöker tänka på i min roll som chefredaktör. Men jag undrar hur det ser ut med det med det inom polisorganisationen. Vad är en framgång på din arbetsplats? Och tänker ni på att fira?

Något som verkligen inte är lyckat är när anställda, oavsett om det handlar om poliser eller andra yrkesgrupper, inte vågar komma med kritik eller prata med medier om missförhållanden. Vi har skrivit om det tidigare, men det är ett ämne som uppenbarligen förtjänar uppmärksamhet. Igen och igen.

Ett exempel är att jag de senaste veckorna har haft en mejlväxling med poliser som är missnöjda med arbetsförhållandena där de jobbar. Jag vill gärna skriva om deras situation, men det är ingen som vågar ställa upp på en intervju. Inte ens när jag lovar att jag aldrig skulle avslöja mina källor och att de får vara anonyma i tidningen.

Polistidningen satsar sedan några månader hårt på att ha fler bra nyheter på nätet. Då är det glädjande att fler och fler verkar hitta hit till http://polistidningen.se – som nu har nått över 100 000 sidvisningar. Det ska vi fira.

 

 

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35