ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

En polis avskedades 2011

Publicerad 2012-04-13

Aktuellt Under förra året avskedades en polis och en blev uppsagd. Det visar siffror från Polisens personalansvarsnämnd (Pan), som precis har publicerat sin årsredovisning för 2011.

Siffran är en minskning jämfört med året innan – då avskedades sex poliser och en civilanställd.

Sammanlagt fattade Pan 115 beslut under 2011. Det handlade både om ärenden om skiljande från anställningen (avsked eller uppsägning) och disciplinpåföljd för tjänsteförseelser (varning eller löneavdrag). Antalet varningar var 27, medan löneavdrag meddelades i 13 fall. Även dessa siffror är en minskning jämfört med 2010 – då beslutades om 32 varningar och 14 löneavdrag.

Den polis som avskedades var en inspektör som vid flera tillfällen hade stulit kontanter, sammanlagt drygt 7800 kronor, ur kassorna för hittegods och pass på en polisstation. Den som sades upp var en kommissarie som bland annat varit frånvarande utan lov.