ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 
 

Ordförandeord

Avlasta våra kollegor nu
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Norska poliser uttagna i strejk

Publicerad 2012-05-24

Aktuellt Cirka 8 500 norska statsanställda togs i dag ut i strejk, sedan förhandlingarna med staten avbrutits tidigare på morgonen. 717 av de strejkande är polisanställda, skriver tidningen Politiforum.

– Den här gången var det omöjligt att få till en lösning. Det var allt för stort avstånd mellan parterna på totalramen. Vi upplevde också stora angrepp på principerna i förhandlingssystemet, säger Arne Johannessen, som är ordförande för norska polisförbundet och förhandlingsansvarig i Unio Stat.

Sedan en lagändring 1994 är det tillåtet för den norska polisen att strejka, men den möjligheten har hittills bara utnyttjats under fyra dagar under våren 1995, skriver Politiforum.

Läs mer på www.politiforum.no