ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Polischef ska leda skidlandslagen

Publicerad 2012-05-07

Aktuellt Kortintervjun med Lars Öberg, som nyligen utsetts till ny förbundskapten för landslagen i längdåkning.

lars öberg …

är 45 år och chef för polisområde Östra Norrbotten. Han är tjänstledig i tre år från den 1 juli för att vara förbundskapten för herr- och damlandslagen i längdåkning.

Kommer du att ha nytta av dina poliserfarenheter?
– Det tror jag. Jag går in i en ny organisation och har helhetsansvar för hela verksamheten. Det handlar om ett renodlat chefskap som ska fungera över två VM och ett OS. Jag tror stenhårt på mitt gäng och ser fram mot utmaningen.

Vilka är dina egna skidmeriter?
– Jag tränade och tävlade med landslaget och var med i för-VM i Lahtis 1988 och tog medalj. Därutöver har jag haft en del SM-framgångar och vunnit medaljer. Dessutom ingick jag i det svenska vallateamet i samband med vinterolympiaderna i Turin och Vancouver och var vallachef under OS i USA 2002.

Finns risken/möjligheten att du fortsätter med skidåkningen efter de här tre åren, om det går bra?
– Några sådana tankar har jag överhuvudtaget inte. I runda slängar har jag 20 år kvar som polis och känner att jag har mycket ogjort. Innan jag fick erbjudandet om att bli förbundskapten hade jag inga planer på att söka nytt jobb. Men det här är ett erbjudande som aldrig kommer tillbaka.