ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Förslag om förändrat arbetstidsavtal fick nobben

Publicerad 2012-06-01

Aktuellt Polisförbundet säger nej till förändringar av arbetstidsavtalet som RPS föreslagit.
­- Jag kan tyvärr konstatera att principer verkar styra Rikspolisstyrelsens inställning istället för verksamhets- och arbetsmiljöbehov för personalen, säger förbundets ordförande Lena Nitz.

Framför allt är det förändringar av periodplanering och tidsförskjutning av arbetstiden som skulle påverka många medlemmar negativt. Därför säger förbundet nu nej till det slutbud man fått från Rikspolisstyrelsen.

Det var i det centrala avtalet för perioden 2010-2012 som parterna kom överens om att göra en slutlig uppföljning av polisernas arbetstidsavtal. Det arbetet har gjorts av en särskild arbetstidsförhandlingsgrupp inom Polisen, där både arbetsgivarföreträdare och fackliga representanter funnits med. Syftet var bland annat att identifiera arbetsmiljörisker i samband med avtalet och anställningsvillkor som inte motsvarar verksamhetens krav.

Ambitionen från förbundet har varit att hitta lösningar på de problem som framförallt drabbat medlemmar som har skiftestjänstgöring dygnet runt, året runt. ”Polisförbundets uppfattning är att innehållet i det slutbud som arbetsgivaren presenterat inte är i närheten av att uppnå de förändringar i avtalet vi vill ha.” skriver man på förbundets hemsida.

Läs mer på polisforbundet.se