ANNONS:

 
 
 
Polistidningen nr 1/2019 kommer runt 8 februari.
Fullständig utgivningsplan finns här.
 
 

Ordförandeord

Dags för en blocköver-
skridande polispolitik
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 

Arkiv

Tillbaka till framtiden

Publicerad 2012-06-28

Redaktörens rader Det är bättre att blicka framåt än att snegla bakåt och gräva i det som varit. Säkert kloka ord, som inte minst har uttalats av fotbollsspelare och sportjournalister efter EM-festen som kom av sig. Men nu väljer vi på Polistidningen att ändå att titta lite bakåt.

”Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen.”

För tre år sedan träffade jag en grupp nyblivna polisaspiranter i Kristinehamn i Värmland. Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen. Nu har jag träffat dem igen och ställt frågor om hur de ser på sitt yrke i dag. Nu, när de blivit varma i kläderna och har fått en mer grundad bild av vad det egentligen innebär att vara polis. För mig som journalist var det väldigt givande att få göra den här typen av återblick. Förhoppningsvis blev det också spännande läsning – inte minst för alla er som precis ska påbörja aspiranten någonstans i en polismyndighet. (Resultatet kan du läsa här.)

Annars försöker jag själv mest att blicka framåt just nu. Semestern väntar precis om hörnet. Och trots att jag tycker att jag har världens bästa journalistjobb så ska det bli skönt med några veckors paus. Jag hoppas att ni läsare också har möjlighet att ta igen er och ladda inför hösten. För det är ni värda.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35