ANNONS:

 

På Twitter

 

Lenas ledare

Tillsammans är vi som bäst
Lena Nitz, ordförande
 
Polistidningen nummer 5 delades ut runt 19 oktober. Nästa nummer når brevlådorna 7 december.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Ny Säpochef utsedd

Publicerad 2012-07-08

Aktuellt Nya Säpochefen Anders Thornberg har varit tillförordnad chef för Säpo sedan Anders Danielssons avgång. Tidigare har han arbetat som operativ chef, informationschef och spanare på Säpo. Sammanlagt har han varit anställd inom polisen i över 30 år.

Till TT säger Thornberg att han ser ett öppnare Säpo som en viktig fråga att driva.

– Men det finns också gränser. Vi måste behålla de hemligheter som är viktiga för att lyckas i vårt professionella arbete. Är vi för öppna kan vi underlätta för en angripare, säger Anders Thornberg till TT.

Justitieminister Beatrice Ask säger till TT att det finns flera viktiga utmaningar för Anders Thornberg. Organisationen ska moderniseras och både den nationella och internationella samverkan ska utvecklas. Dessutom väntar en fysisk flytt av verksamheten till de nya lokalerna som byggs i Solna.