ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Här är de fem som vill ha
en plats i förbundsstyrelsen

Publicerad 2012-08-07

Aktuellt Fem personer är sugna på att ta över platsen i Polisförbundets styrelse efter Björn Kellerth, som har utsetts till förhandlingschef. Nu ska valberedningen fortsätta arbetet med att ta fram den kandidat som kan väntas få störst stöd på representantskapet i september.

När Björn Kellerth började som ny förhandlingschef på Polisförbundet i juli lämnade han sin plats som ledamot i förbundsstyrelsen. För att utse en efterträdare kommer det att hållas fyllnadsval på representantskapet, som är förbundets högsta beslutande organ.

– När tiden att nominera gick ut hade vi fått in fem namn – fyra män och en kvinna.  Några av dem har nominerats av flera förbundsområden, berättar Irene Rosell, som är sammankallande i valberedningen.

De nominerade är Anna Ramsten från Uppsala, Jonas Nimborn från Blekinge, Joel Gerdin från Östergötland, Fredrik Lundqvist från Halland och Torgny Olofsson från Norrbotten.

Nu fortsätter arbetet med att vaska fram det förslag som ska presenteras för representantskapet. Bland annat ska alla nominerade intervjuas av valberedningen. I slutet av augusti räknar man med att vara klara.

– Vi har också kontaktat förbundsstyrelsen för att ta reda på om det är någon särskild kompetens som de anser skulle behövas, säger Irene Rosell.