ANNONS:

 
 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Lönesatsning och långsiktighet
Lena Nitz, ordförande
 
 
 
 
 
 

Arkiv

Het polisdebatt i Norge

Publicerad 2012-08-21

Aktuellt Det norska polisförbundets ordförande Arne Johannessen tycker att 22-juli kommissionens rapport är bra och ärlig. Samtidigt anser han att det största ansvaret ligger hos de politiker som under många år inte satsade pengar på norsk polis.

– Det är uppenbart att mycket hade fungerat bättre om politikerna åtgärdat de många brister som polisledningen och facket pekat på, säger han.

Som exempel nämner Arne Johannessen de många och dokumenterade kraven på bättre samband, mer träning och skydd för regeringsbyggnaden. Nu spår han en situation då alla kommer att visa handlingskraft, inte minst inför stortingsvalet 2013. Den politiska endräkt som rått sedan terrordåden är på väg att krackelera.
– Det märks redan att den politiska diskussionen hettar till. Nu förväntar jag mig att beslutsfattarna tar sitt ansvar. Ska norsk polis bli bättre måste någon satsa pengar, säger Arne Johannessen.