ANNONS:

 
Polistidningen nummer 3 delas ut runt den 15 juni. Därefter kommer nästa nummer 9 september. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Brottsligheten
tar helt enkelt
inte semester"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 
 

Arkiv

Lönsamt att satsa på arbetsmiljön

Publicerad 2012-08-30

Aktuellt Arbetsmiljöverket genomför i höst en drive för att sätta fokus på tillbudsrapportering. Bland annat kommer 1600 arbetsplatser få besök, enligt en artikel i tidningen Arbetsmiljö.

Jenny Larsson är projektledare för satsningen, som både är en inspektions- och informationskampanj, med fokus på samverkan.
– Samverkanstanken är viktig och vi vet att om man samverkar kan man åstadkomma stora förändringar. En bra arbetsmiljö gynnar alla och nu har vi valt att ha fokus på tillbudsrapporteringen som ett sätt att prata om det systematiska arbetsmiljöarbetet, säger Jennie Karlsson till Arbetsmiljö.

Hon lyfter också fram en färsk internationell studie kallad ”Return on prevention”, som pekar på att ett förebyggande arbete lönar sig även ekonomiskt.
– Slutsatsen är att varje satsad krona på arbetsmiljö ger 2,20 tillbaka. Studien bekräftar det vi vetat sedan länge – att det lönar sig att förebygga.