ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

De ska analysera lönebilden

Publicerad 2012-09-17

Aktuellt Nu är en kartläggning av Polisens löneläge klar. Sammanställningen presenterades måndagen den 17 september vid Polisförbundets avtalskonferens i Arlandastad, där förtroendevalda från hela landet fanns på plats.

En arbetsgrupp ska nu analysera materialet och se vilka slutsatser som går att dra om löneskillnaderna mellan länen. Arbetsgruppen består av styrelseledamöterna Yvonne Kärnheim–Bengtsson, Christer Palmkvist och Sven-Erik Svensson samt Bengt Sundberg, Susanne Persson och Björn Kellerth från förbundskansliet.

Polisförbundet har också tillsatt en referensgrupp med sex deltagare. Elva personer var nominerade att ingå och förbundets ordförande Lena Nitz valde under måndagen ut deltagarna:

Anders Sjöberg från Örebro, Andreas Strand från Stockholm, Fredrik Lundqvist från Halland, Joel Gerdin från Östergötland, Karin Lindberg från Västernorrland och Per-Åke Hammarnäs från Västra Götaland.

Karin Lindberg, som ingår i förhandlingsgruppen i Västernorrland, gladdes åt uppdraget.
-Det här är ju ett jätteviktigt arbete, säger hon till Polistidningen.

Mer om arbetet med att färdigställa löneanalysen finns på www.polisforbundet.se