ANNONS:

 
Polistidningen nummer 4, med Django på omslaget, delades ut runt 7 september. Nummer 5 kommer cirka 19 oktober. Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Lenas ledare

"Ingen ska behöva tystna på grund av rädsla"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Norrbottenspolisen hoppas
på tips i tv-satsning

Publicerad 2012-10-12

Aktuellt Polismyndigheten i Norrbotten har startat regionala tv-sändningar med förhoppningen att klara upp fler brott. En form av mini-Efterlyst i norrbottnisk tappning.

– Blåljus Norrbotten kommer i första hand att sändas varje fredag fram till nästa höst. Det är alltid en avvägning av resurser, men vi tycker att fördelarna överväger när det gäller att ställa upp med personal som medverkar i programmet, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschef vid Polismyndigheten i Norrbotten.

Ett första program sändes i början av september. Producent är den regionala tv-kanalen 24 Norrbotten och sändningarna når de befolkningstäta delarna av länet runt Luleå, Boden och Piteå.

Det handlar om korta program på runt sju minuter där information om aktuella brott varvas med inslag om hur polisen arbetar.

Tre poliser från Norrbotten turas om att delta som talespersoner.
Anna-Karin Bengtsson, förundersökningsledare i Piteå, är en av dem:
– Jag ser Blåljus Norrbotten som en möjlighet att skapa förståelse för hur vi jobbar och jag tror att det kan bidra till att vi får in tips som gör att vi kan klara upp fler brott, säger hon till Polistidningen.

Fredrik Mårtensson