ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polisförbundet yrkar
om förkortad arbetstid

Publicerad 2012-10-12

Aktuellt En förkortning av veckoarbetstiden för poliser som arbetar skift hör till yrkandena som Polisförbundet lämnade till Rikspolisstyrelsen den 11 oktober. (Uppdaterad)

Förändringarna i ATA/Polis som Polisförbundet nu vill förhandla om gäller bland annat ren förkortning av veckoarbetstiden, ökad kompensation för helgarbete samt ökad kompensation för arbete på vargtimmarna.

Till Rikspolisstyrelsens yrkanden hör en översyn av i vilken utsträckning arbetsgivaren är skyldig att bevilja tjänstledighet för fackligt uppdrag med bibehållna anställningsförmåner.

I övrigt markerar RPS att de endast är intresserade av att diskutera lönefrågor. Men det går stick i stäv med Polisförbundets uppfattning.

– Arbetstidsyrkandena är kanske de viktigaste yrkandena vi har, säger förhandlingschef Björn Kellerth till Polistidningen.

HÄR kan du läsa mer om avtalsrörelsen och alla Polisförbundets och Rikspolisstyrelsens yrkanden. Bland annat yrkar Polisförbundet om ett avtal som möjliggör bruttolöneavdrag för ögonlaseroperation.