ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Länspolismästaren i Örebro lämnar sitt uppdrag

Publicerad 2012-11-09

Aktuellt Ebba Sverne Arvill, som varit länspolismästare i Örebro i drygt ett år, lämnar sin post vid årsskiftet. I stället ska hon arbeta med utvecklingsfrågor på Rikspolisstyrelsen.

– Det är synd att hon slutar, vi har haft ett bra samarbetsklimat. Hon har bland annat förändrat tillämpningen av arbetstidsavtalet på ett som varit bra för personalen. Men vi har också varit kritiska till att hon inte varit tillräckligt närvarande, det har märkts att hon inte har bott här, säger Anders Sjöberg som är ordförande för Polisförbundet i Örebro.

I en kommentar på polisen.se säger Ebba Sverne Arvill själv att avståndet till jobbet är ett av skälen till att hon lämnar uppdraget.

– De långa och dagliga resorna mellan bostaden i Uppland och arbetet i Örebro har varit avgörande för att jag, med blandade känslor, bestämt mig för att ta mig an uppdraget att medverka i att utveckla den svenska polisen.

Det blir Dan Persson, länspolismästare i Värmland, som tar över ledningen för Polismyndigheten i Örebro. Han kommer att ha ett förordnande som länspolismästare i båda myndigheterna under sex månader från årsskiftet. Tidigare har han bland annat arbetat som ombudsman i chefsfrågor på Polisförbundet.

– Vi välkomnar Dan Persson och ser fram emot att han ska komma hit, säger Anders Sjöberg från Polisförbundet.