ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Ni som lyser upp tillvaron

Publicerad 2012-11-21

Redaktörens rader Små ljus i mörkret. Det behöver åtminstone jag den här tiden på året. Och visst finns de. Först på alla upplysta kyrkogårdar runt allhelgonahelgen i början av månaden. Och nu snart i form av adventsljusstakar, ljusslingor och julstjärnor.

”Ni sätter fingret på risker och faror som era kollegor utsätts för i jobbet.”

Det finns också en hel massa andra ljus som lyser upp tillvaron. Jag tänker till exempel på skyddsombuden. I hundra år har funktionen funnits i Sverige, och jag tror inte att man kan överskatta den nytta de har gjort på arbetsplatserna. I dag ser arbetsmiljön, tack och lov, betydligt bättre ut än för hundra år sedan. Men det finns mycket kvar att göra. Jag vet att ni som har uppdraget jobbar hårt. Ibland med en arbetsgivare, som inte ser kopplingen mellan en bra arbetsmiljö, nöjda poliser och goda resultat. Ni sätter fingret på risker och faror som era kollegor utsätts för i jobbet.

Som i Dalarna, där skyddsombudet nyligen stoppade kriminalteknikernas jobb på brandplatser, eftersom de utsätts för cancerframkallande ämnen – utan skyddsutrustning och utbildning. Eller i Luleå, där den psykosociala arbetsmiljön på vissa ställen är så dålig att den har blivit anmäld till Arbetsmiljöverket.

Ett ljus som lyst upp tillvaron för oss på redaktionen är att vår formgivare, Ali Moosavian, tog hem en guldmedalj i Svenska Designpriset för det jobb han gör med Polistidningen. Grattis Ali – och tack alla som röstade!