ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Tre frågor till Erik Lagerholm …

Publicerad 2012-11-14

Aktuellt  …   ny ombudsman på Polisförbundet med ansvar för chefs- och ledarskapsfrågor.

1. Vem är du?
– Jag är en helt vanlig polis, som har varit anställd i 35 år, större delen av tiden i Uppsala.  Jag har jobbat på länstrafiken, på våldsroteln och som chef på länskrim. 2004 fick jag en form av chefsutveckling i ett par år då jag var på rikskrim, stabare på RPS och sakkunnig hos Tomas Bodström på justitiedepartementet.

2. Varför har du valt att bli ombudsman?
– Jag blev tillfrågad, jag skulle aldrig ha kommit på idén att söka själv, men blev jätteglad.  Jag blev nyfiken för att det är så udda. Det är ju en jätteomställning jämfört med min roll som operativ chef och ställföreträdande länspolismästare, där man är ansvarig dygnet runt. Nu har jag möjlighet att vara med och kämpa för att polisen ska få ett mer modernt ledarskap. Det finns ju en chans nu i samband med att man organiserar om och alla ska slåss om sina anställningar.

3. Ser du några orosmoln i den processen?
– Att prestige och personliga intressen sätts före polisens bästa. En annan risk är att vi brister i kommunikationen. Det är nästan alltid det svåraste, att nå ut med rätt information till alla poliser.