ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Poliser slipper skatta för kängor

Publicerad 2012-12-27

Aktuellt Polisers kängor och underställ är inte skattepliktiga förmåner. Skatteverket har ändrat inställning i frågan, som Polisförbundet har drivit i över ett år.

Det var för drygt ett år sedan som det kom nya direktiv från Skatteverket om att vissa delar av uniformen, som kängor och underställ, skulle förmånsbeskattas. Rikspolisstyrelsen gick på samma linje och såg inte något skäl till att ifrågasätta tolkningen, sa Elisabeth Bjar på HR-avdelningen på RPS till Polistidningen i juni 2011:
– Det finns inget skäl att vi skulle ifrågasätta Skatteverkets bedömning. Lagstiftningen på detta område är inte svårtolkad.

Polisförbundet har drivit frågan i flera sammanhang och har nu alltså fått rätt. I mitten av december presenterades ett nytt besked från Skatteverket. Där står det klart att samtliga plagg som anges i RPS uniformsföreskrift (RPS FS 2001:1) och som poliser får från myndigheten, ska räknas som skattefri uniform. Dit hör också skor och underställ.